За нас

Дрийм Гардънс АД е компания базирана в централна България с основен предмет на дейност земеделие, производство, преработка и търговия със селскостопанска продукция.

През 2016 година в землището на община Кърджали изградихме 500 дка. сливови насаждения от сорта Стенлей – Plum Stanley . Региона в който са изградени насаждения е екологично чист с идеални климатични условия за производството на сини сливи сорт Стенлей (Plum Stanley). Всичките ни градини са снабдени с модерна система за капково напояване и се обработват с най-съвременната земеделска техника. Ние сме едни от пионерите в отглеждането на шафранов минзухар в България.

През 2018 година засяхме над 650 дeкара с висококачествена люцерна.

Дрийм гардънс АД стартира изграждането на преработвателно предприятие за плодове и зеленчуци , състоящо се от линия за сушене на плодове и зеленчуци, линия за производство на мармалади, плодови и зеленчукови пюрета, опаковани в 200 кг. асептични торби в метални варели. Планираме и изграждане на собствена хладилна база.

Насаждения

  • Сини сливи – Стенлей – сорт със средно ранен цъфтеж. Плодовете узряват между 10 август и 5 септември. Плодовото месо е зелено-жълто, плътно, сочно. Сините сливи не съдържат натрий и холестероли и са много богати на калий. Те са богат източник на витамини от групите А, В и С. Освен за прясна консумация, сините сливи от сорт Стенлей са подходящи както за сушене така и за направата на мармалади и плодови пюрета.
  • Люцерната е многогодишно бобово растение. Богато на протеин и минерални вещества. Идеална е за изхранване на животни в прясно, леко завехнало състояние и след изсушаване.
  • Шафран – Подправката шафран се добива от близалцата на растението Crocus sativus (шафранов минзухар). Благодарение на уникалната почва и благоприятни климатични условия от няколко години България също се присъединява към световната карта на производителите на шафран. Произведения от нас шафран се характеризира с най-високо качество.
  • Индустриален коноп – От 2020 година Дрийм гардънс АД е лицензиран производител на индустриален коноп. Сортовете които отглеждаме са вписани в общият каталог на сортовете от земеделски растителни видове на Европейският съюз и са  със съдържание на THC под 0,2 %.

Видео галерия